Onderzoeksruimten

 

Spreekkamers

Onze spreekkamers zijn ruim en licht en ingericht met moderne apparatuur.

Honden kunnen zelf op onze behandeltafel stappen omdat deze op hoogte instelbaar is. Katten mogen vaak tijdens je gesprek met de dierenarts los rondlopen, om zo zelf de boel te verkennen. We merken dat katten zich hierdoor wat meer op hun gemak voelen en daardoor makkelijker te behandelen zijn. Wij vinden het prettig om samen met jou tot de juiste zorg voor je huisdier te komen. Stel gerust vragen als je die heeft of als er iets niet duidelijk is.

mm-spreekkamer-lochem

 

 

 

 

 

 

Röntgenruimte

In de kluis van onze praktijk in Lochem (een voormalig bankgebouw) bevindt zich het röntgenapparaat.

Hier kunnen we röntgenfoto’s maken en deze direct digitaal ontwikkelen. Foto's worden direct beoordeeld en met je besproken.

 

ECHO

Onze tweede spreekkamer in Lochem wordt gebruikt voor het maken van Echo's. 

 

Laboratorium

In ons laboratorium voeren wij diverse onderzoeken direct uit. Hierdoor hebben wij vaak al dezelfde dag de resultaten. Onderzoeken die wij in ons laboratorium doen zijn:

•    Urineonderzoek
•    Bloedonderzoek: naar nier- en leverfunctie, bloedarmoede en suikerziekte
•    Progesterontest: om het juiste dekmoment te bepalen
•    FIV/FeLV test
•    Ontlastingsonderzoek: wormen, giardia, parvo
•    Bacteriologisch onderzoek: urine, melk
•    Cytologie: uitstrijkjes van oren en huid

Voor uitgebreidere onderzoeken werken wij samen met diverse veterinaire laboratoria.

mm-laboratorium-lochem

 

 

 

 

 

 

Gebitsruimte

Onze klinieken hebben allebei een ruimte voor tandheelkunde. Hier reinigen we het gebit van je huisdier. Ook voor ingrepen die lastiger uit te voeren zijn, zoals het boren en trekken van kiezen, kun je hier met je huisdier terecht.

Gebitsingrepen worden onder narcose (anesthesie) uitgevoerd. We houden je huisdier goed in de gaten met behulp van onze bewakingsmonitor. Deze registreert de ademhaling, hart en temperatuur. Daarnaast krijgt je huisdier extra zuurstof en warmte, waardoor het lichaam optimaal wordt ondersteund en het herstel wordt bevorderd.