Op vakantie met uw huisdier

Op vakantie en ik neem mee

 

Wanneer u uw huisdier meeneemt naar het buitenland zijn er een aantal regels waar u rekening mee moet houden. Deze verschillen per land en wijzigen geregeld. Het is daarom verstandig om wanneer u met uw huisdier op vakantie gaat tijdig advies in te winnen.

 

Hieronder staan een aantal regels waar u aan moet voldoen:

  • Uw huisdier moet in bezit zijn van een geldig Europees paspoort.
  • Uw huisdier moet gechipt zijn, deze moet ingeschreven zijn in het Europees paspoort. In paspoorten die zijn afgegeven na 29 december 2014 is het lamineren van de chipgegevens verplicht.
  • Uw huisdier moet een geldige rabiës vaccinatie hebben, deze moet ingeschreven zijn in het Europees paspoort. Ook hiervoor geldt dat deze gelamineerd moet zijn wanneer de vaccinatie na 29 december 2014 gegeven is.

 

Wilt u meer informatie met betrekking tot het meenemen van uw huisdier naar het buitenland, kijk dan eens op www.licg.nl

Daarnaast raden wij u aan om uw huisdier goed te beschermen tegen parasieten wanneer u op vakantie gaat. In de vakantielanden om ons heen komen verschillende ziektes voor die door teken, muggen, zandvliegen en wormen kunnen worden overgebracht. Het is afhankelijk naar welk land u reist welke preventiemiddelen u het beste kunt gebruiken. U kunt voor advies op maat het beste contact opnemen met één van onze klinieken.

 

Gaat u een lange reis maken, zorg voor voldoende drinkwater en las regelmatig een pauze in.

Zowel honden als katten kunnen moeilijk hun warmte kwijt en kunnen snel oververhit raken, met name in een warme auto. Mocht uw dier last hebben van wagenziekte, dan is het mogelijk hiervoor medicatie te geven. Ook is er een reiskit beschikbaar, met o.a. een tekenlasso, wondverzorgingsmiddelen en diarree remmers.