Vaccinatie op maat

 

Helaas gaan er nog steeds katten dood aan de kattenziekte (Feline panleukopenie virus), en dat terwijl vaccineren deze ziekte volledig kan voorkomen! Ook chronische niesziekte is te voorkomen, als je jouw kitten op tijd een goede basisvaccinatie geeft.
Het is dus heel verstandig om je kat te vaccineren.


Vaccineren op maat

Natuurlijk is het zo dat niet elke kat dezelfde risico’s loopt. Wij kijken dan ook graag samen met jou naar de leefomstandigheden van je kat, om zo tot een vaccinatie-advies op maat te komen.

Je kunt je huisdier bij ons laten vaccineren tegen niesziekte, kattenziekte en rabiës. Wij vaccineren met het meest effectieve vaccin dat op dit moment beschikbaar is voor katten, Purevax® van Merial.

Wat zijn hier de voordelen van?

 • Nieuwere stammen van de virussen die niesziekte veroorzaken (Herpes en Calici) waardoor dit vaccin een bredere bescherming geeft dan de huidige vaccins.

 • Geen uitscheiding van virus binnen een jaar na vaccinatie
  Mocht een dier toch geïnfecteerd worden met niesziekte dan zorgt dit vaccin ervoor dat ze hier zelf sneller doorheen komen en minder symptomen vertonen. Daarnaast zullen zij binnen een jaar na vaccinatie, NIET zelf het virus gaan uitscheiden waardoor andere katten ook minder snel geïnfecteerd worden.

 • Betere bescherming
  De bescherming is na een goede basisvaccinatie en booster na 1 jaar, beter dan andere vaccins nu kunnen bieden. Hierdoor is het afhankelijk van de thuissituatie (binnen- /buitenkat; naar pension of niet; huishouden met meerdere katten) mogelijk om minder vaak te vaccineren. Tijdens de jaarlijkse check-up kunnen we bepalen, wat de specifieke behoefte van jouw kat zijn.

 • Geen hulpstoffen
  In veel vaccins zitten adjuvantia (hulpstoffen). Katten zijn hier gevoelig voor en kunnen tumoren ontwikkelen. Dit vaccin bevat GEEN adjuvantia.


Een voorbeeld:

 • Tijger is 6 maanden oud en heeft netjes zijn 2 kittenentingen gehad toen hij 9 en 12 weken oud was. Hij zal op 1 jaar leeftijd nogmaals gevaccineerd worden tegen katten- en niesziekte.

 • Piet is een kater van 3 jaar oud, die graag buiten komt. Voor hem is het belangrijk om jaarlijks te vaccineren tegen niesziekte, maar hij hoeft maar 1 keer in de 3 jaar ook tegen kattenziekte geënt te worden.

 • Minoes is een poes van 13, die nooit naar buiten gaat maar wel lekker in de vensterbank zit. Haar zien we jaarlijks om haar gewicht, hart- en nierfunctie te monitoren, maar zij kan volstaan met 1 keer per 3 jaar vaccineren.